zara

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zbalila som motorkára.

Bol rád, videl, že ho milujú, cítil, že nám bude chýbať.
A je to tu. Motorkára som včera zbalila. Narobila som kôpky na žehliacej doske, pospytovala sa dcér, koľko asi párov ponožiek môže potrebovať na týždeň na cestách. To isté slipy, staršia ma vysmiala, že tie jedny čo si oblečie pri odchode budú stačiť. Ale ja ako správna manželka som pripravila aspoň na dva dni jedny, aj slipy aj ponožky. Spoďáre čo má pod motorkársky habit som priložila k nosu a vychutnala si tú nádhernú vôňu pracieho prášku a slnečných lúčov, čo ich sušili na balkóne medzi muškátmi. Vzdychla som si, a kôpky usporiadala do takej veľkosti aby sa motorkár nerozhodol triediť a vyhadzovať z nich zbytočnosti. Vždy vyhodí aspoň pár ponožiek.
Dlho do noci sa ešte motal v garáži pri svojej milenke. Volám ju milenka, lebo ten jeho pohľad keď jej leští plexisklo, a tú nehu čo do toho leštenia vkladá by nejedna milenka ocenila.
Kým tam pripravoval motorku na cestu, mňa opäť prišiel navštíviť strach. Ten strach je hnusný, zlý a nekompromisne mi sadne na dušu a srdiečko a celý čas, kým motorkár obdivuje krajiny zabudnuté turistami mi reguluje pochod myšlienok v hlave.  Pri jeho cestách som sa naučila čo je strach, strach o človeka, ktorého ľúbim. Ten strach splieta tak neuveriteľne možné katastrofy v mojej hlave, že by si zaslúžil za to oskara. Bránim sa mu, ale nejde to.
Keď sa vrátil z garáže, oznámil, že odchádza o šiestej ráno. Staršia dcéra mu odporučila nech sa už pre istotu večer pooblieka a poumýva, nech ráno takými zbytočnosťani nestráca čas. Mladšia mu chcela ísť kývať, vždy mu ide kývať keď odchádza. Bol rád, videl, že ho milujú, cítil, že nám bude chýbať.
Ľahli sme si, pritúlila som sa na jeho hruď motorkársky drsnú a šepla, bude mi smutno. Povedal aj mne bude smutno. Tak nastúpila moja ženská zbraň, skúsila som presviedčanie, láskavé, milé, nežné, vzrušujúce, ale drsňák bol neoblomný. Ráno, raňajky od manželky a úsmev, bozk a maj sa. Nemám rada jeho maj sa. Privoláva strach do akcie. A už je v akcii od šiestej ráno.
Chýba mi , vždy mi chýba. Teraz sa so strachom v mojej duši rozpráva čakanie, čakanie na správu, že je všetko v poriadku, a motorka - milenka poslúcha. Čakanie a strach sú teraz moji spoločníci a ja si ich idem týždeň užívať.

veľmi osobné, najosobnejšie | stály odkaz

Komentáre

  1. :)
    neboj sa a užívaj si slniečka :)
    ale aj ja by som sa bála..aj ja sa bojím, keď môj spolubývajúci ide sám na výlet..aj keď peši ..ale dlho :)
    publikované: 22.08.2008 11:14:55 | autor: janusha (e-mail, web, autorizovaný)
  2. janusha :)
    užijem si, cez deň sa to dá..:) horšie ja noc :( spánok nie a nie sadnúť na viečka, ale prežila som to už veľakrát tak prežijem aj teraz..díky
    publikované: 22.08.2008 11:37:26 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  3. ........................
    Motorkari su cisti samovrahovia .... sam som mal motorku, ale radsej som ju predal. Mam totiz malu dceru a citim zodpovednost. Drzim palce.
    publikované: 22.08.2008 12:19:06 | autor: Brano (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Ale, Zara, veď ty tu bohapusto vodíš ľudí za nos!!! Ja že si zbalila motorkára
    (ďalšieho) a ty len jeho veci balíš, aby mohol ísť zase kdesi het! Tak to ja by som mu pristrihla krídelká. Buď by ma zobral so sebou, alebo by pekne sedel so mnou doma!
    publikované: 22.08.2008 12:22:52 | autor: rozpravkarka (e-mail, web, autorizovaný)
  5. z-a-r-a
    strach aby všetko dobre dopadlo je odplatou každej starostlivej mame a manželke . to ale nepochopí nikto len starostivá mama a manželka . budem aj ja držať palce aby ste sa opäť zvítali po týždni a mohli počúvať úžasné zážitky z cesty vášho motorkára .
    publikované: 22.08.2008 12:23:27 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Brano,
    vieš o čom hovorím, no ale zodpovednosť mám teraz na pleciach ja.. díky , dúfam, že sa budem mať o týždeň s kým o ňu znova podeliť..:))
    publikované: 22.08.2008 13:31:18 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Rozpravkarka - aj ja, že ďalšieho, že
    hádam poradí ako na to :-))
    Katarína.
    publikované: 22.08.2008 13:35:19 | autor: o-mne (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Rozpravkarka,
    :)) a to som tam mala zase jeden z tých malých preklepov, že zabila.. :))
    ešteže som to zbadala dosť skoro :) no vieš zbaliť a zbaliť sa dá veru všelijako.. máš pravdu zavádzala som..s zvádzala tiež ale nepomohlo, išla by som s ním ale tam kam sa vybrla ako spolujazdec je to čistý hazard s vlastným telom, absolútny offroad, mimo asfaltiek..( Albánsko) takže nech si letí a nech sa zdravý vráti..počkám si..údel manželky motorkára..:)
    publikované: 22.08.2008 13:36:21 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  9. Topas,
    no maminy a manželky to je veru ťažké, ale verím mu, vráti sa..
    publikované: 22.08.2008 13:38:37 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Katka,
    tak teda zbalila, pobalila, nabalila, ako ešte sa dá..:)) a motorkárov je fúra, dá sa, stačí sa nebáť motorky..:))
    publikované: 22.08.2008 13:41:04 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  11. Zara, nič si z toho nerob, ja tu práve tiež zabíjam - svoj voľný čas,
    a keby si vedela ako, tak ti vlasy stoja dupkom na hlave!

    :-))
    publikované: 22.08.2008 13:43:58 | autor: Rozpravka (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Zuzi, tak prezraď,
    aspoň zmením výzor trošku, vlasy dupkom to by šlo, :)) ja varím a skoro som aj ten obed zabila, ešte pár minút a boli by sme odkázané na pizériu.. :))
    publikované: 22.08.2008 13:51:30 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  13. Zara,
    motorky sa nebojím. Práve naopak - mám ich veľmi rada. Pochopiteľne sa vozím (teda nechávam voziť) len skúsenými (aspoň skúsenejšími) vodičmi.
    Ale aj ja rada jazdím. (Vodičský na to nemám, ale krstný ma naučil. A dá sa povedať, že perfektne. Hodne som sa najazdila a stále ma to veľmi baví. Tá jazda...to sa s autom nedá porovnávať:-) ) Niekedy som nad ňou pomerne vážne rozmýšľala, ale naozaj je to nebezpečné a nejako mi to okolie ani neodporúča. Tak ktovie...raz možno. ;-)
    Katarína
    publikované: 22.08.2008 14:07:44 | autor: o-mne (e-mail, web, autorizovaný)
  14. ?
    A o aky typ motorky ide? ak smiem vediet :)
    publikované: 22.08.2008 14:16:36 | autor: Otazka (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Katka,
    tak vidíš, motorka je svet iný, to uznávam, jazdím tiež len ako sa medzi motorkármi vraví ako ľadvinka, milujem jazdu na motorke, vodičák tiež nemám, ale keď dcéry vyrastú k sebestačnosti, idem na to.. chcem mať vlastný pocit slobody.. ale to ešte potrvá pár rokov..:)) no čakanie je moja hlavná činnosť, takže počkám..a okolie , hmm no ja som v motorkárskom okolí takže nevidia v tom až takú pohromu..držím palce :)) rozhodneš sa správne iste..:)
    publikované: 22.08.2008 14:17:13 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  16. Zara,
    veď práveže aj ja som v motorkárskom okolí, prostredí, alebo ako to nazvať. Preto mi ti chlapci, chlapi, muži, páni... :D vravia, čo všetko to obnáša, hustia aké je to nebezpečné, upozorňujú, varujú, vystríhajú,... och, och. Áno, jeden kamarát sa mi skoro zabil. Ale láska (k motorkám, motorkárom?:-) ) je láska.
    Katarína
    P.S: Akonáhle na to nejako príde reč, tak mi všetci opakujú, že ak budem potrebovať niekam ísť, alebo len tak sa previezť, stačí zdvihnúť telefón. Hej, sú zlatí, ja viem. Niekedy to aj využívam. Samozrejme trošku a v rámci normy. - Možno pre to sa do toho až tak nehrniem...
    publikované: 22.08.2008 14:40:05 | autor: o-mne (e-mail, web, autorizovaný)
  17. otazka, aký pekný nick...
    je to cestné enduro Honda 750..:)
    publikované: 22.08.2008 14:44:11 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. K tej Otázke :
    ja hovorím o jazde na cestných motorkách. Jasné, chopperom tiež nepohrdnem, ale cestné su cestné :-) Do tých dom úplne zaľúbená.
    Zara - ty vravíš o akých?
    K.
    publikované: 22.08.2008 14:44:58 | autor: o-mne (e-mail, web, autorizovaný)
  19. Katka,
    tak vidíš koľko ľudí toľko názorov, ja to mám naopak..A zlatí sú, to je fakt, smiem sa spýtať, či si už aj na nejakom tom motozraze bola? :))
    publikované: 22.08.2008 14:47:13 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Nooo,
    zopár som ich absolvovala. :)
    Pýtaš sa, že ťa zaujíma konkrétne, alebo len či som bola?
    Ja som zo západu, a bola som len tu na takých bližších... Ozaj, čo ty?
    Zážitok každopádne.
    K.
    publikované: 22.08.2008 14:59:08 | autor: o-mne (e-mail, web, autorizovaný)
  21. Katka
    ja hovorím o motorkách všeobecne, manžel má cestné enduro, ale ja som zaľúbená do Kawasaki Ninja.. to je cestná rýhla nádherná.. :))
    choppre mne veľa nevravia.. cestné enduro je taká tá turistická cestovateľská taká ako má Katriňák čo s ňou jazdí Dakar..:)
    publikované: 22.08.2008 15:03:04 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. no ja som pochodila hodne,
    najlepší bol podľa mňa v Komoči, ale aj Tomky, alebo kedysi Duchonka, mám za sebou aj Kamenný mlyn, Osrblie a tak. jeden poľský a ten bol skvelý..:) nič konkrétne, Komoču sa chystáme navštíviť aj tento rok, ak bude čas..:)) a zážitok skvelý, úžasný akoby sa človek nachádzal v inom svete, pohoda, zábava,radosť skrátka stojí čas..:))
    publikované: 22.08.2008 15:08:49 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. Zara,
    neviem či si ma nejako neporozumela... ja tiež letím na cestné! :-)
    Ja som nebola na toľkých zrazoch. Celkovo mi to moc Jarka (mama) nechcela povoliť. Ale bolo perfektne, to áno.
    Až na to, že som sa vôbec nevyspala a ani môj "jazdec" :D, takže som mala na druhý deň trochu obavy...ale pohoda. Ale tie chlapské debaty.. :-D (Napr. : "Videl si tú, čo stála vedľa Peťa?" -Nie. "To sa máš. Mne ani jesť nechutilo." ... )
    Katarína
    Úplne všeobecne : Yamaha, suzuky, bmw, kawasaky - ako ktoré :) , ... tak nejako.
    publikované: 22.08.2008 16:04:49 | autor: o-mne (e-mail, web, autorizovaný)
  24. :)
    prajem šťastnú cestu a posielam andelíčkov strážničkov, nech sa mu nič nestane :) a neboj ;)

    ozaj, kam má namierené tentoraz?

    mávam :)
    publikované: 22.08.2008 17:48:54 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  25. Diuška,
    ahoj, no tentoraz Albánsko, už tam bol niekoľkokrát a tú krajinu miluje, ak sa mi ho podarí presvedčiť keď sa vráti, dám na blog fotky, sú skvelé,nádherná nedoktnutá príroda..:) dám do smsky, že mávaš, a aže posielaš andelíčkov strážničkov, díky si milá..:)
    publikované: 22.08.2008 17:56:44 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  26. :)
    viem, že si bude, ale aj tak...nech si dáva na seba pozor...to si hovoríme aj medzi priateľmi, aj keď necestujú tak ďaleko :)

    keď mi to priateľka povedala prvýkrát, pôsobilo to tak ochranne, upokojujúco, starostlivo...xi :)

    "dávaj na seba pozor"
    publikované: 22.08.2008 17:59:13 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  27. katka, neboj pochopila som..:) a s tým zrazom no vieš, chlapi, pokukajú aj na iné baby..už som si zvykla..:) mne to nevadí :)
    :)
    publikované: 22.08.2008 17:59:18 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  28. jo a na fotky sa teším :) ak povolí...
    publikované: 22.08.2008 18:01:41 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  29. Diuška, vetičku dávaj si pozor,
    mu vravím zakaždým keď odchádza, usmeje sa a odpovie, vždy rovnako, neboj láska budem..:) ach jaj až mi strach zase slzy do očí tlačí...

    a presviedčať viem i keď sa mi to niekedy nepodarí.. tak nejaké dáme.. :) inak povedal včera, že máš krásne vlasy..:))
    publikované: 22.08.2008 18:36:28 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  30. Zara, smútok na teba zasadol,
    V prvom momente pri prečítaní nadpisu som sa nazdal, že to bude o tom, ako ste sa dali s Motorkárom dokopy... (-:
    publikované: 22.08.2008 19:18:32 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  31. hmm, Lasky o zoznámení som už spísala pár písmeniek..
    to si ešte neblúdil po blogu, a nie smútok, ale strach..vieš ja smutná neviem byť, len keď zavriem večer oči a nemám sa na koho nalepiť v posteli tak je mi trošku smutno..ten strach je väčší..
    publikované: 22.08.2008 19:46:24 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  32. Zara, ale áno,
    pamätám si, už po dvoch týždňoch snáď svadba bola, aj o Náhode a Nehode... Blog je o tom, že sa číta, nielen píše. Toť, ja že ďalšie detaily... (-:
    publikované: 22.08.2008 20:13:15 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  33. och, že ďakujem :)
    také som dostala od otca...inak, to musí byť veľmi pekné, keď ti povie "láska", verím, že ti touto dobou už napísal...alebo čoskoro napíše ;)

    a pekný večer prajem :)
    publikované: 22.08.2008 20:26:03 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  34. :)) ano,, ano..
    prepáč Lasky jasné, že blog je na čítanie, však ja sama som ho čítala veľmi dlho kým som začala písmenkovať..prešlo pár rôčkov...:)

    a posrobnosti? to by už boli len samé problémy, riešenia problémov a ťažké obracanie sa v živote, a niekedy veľa smútku a na to už veľmi nerada myslievam..:)) nebolo vždy tak ako je teraz, začiatky nás potrápili a poriadne. :)
    publikované: 22.08.2008 20:36:15 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  35. :)) ano,, ano..
    prepáč Lasky jasné, že blog je na čítanie, však ja sama som ho čítala veľmi dlho kým som začala písmenkovať..prešlo pár rôčkov...:)

    a posrobnosti? to by už boli len samé problémy, riešenia problémov a ťažké obracanie sa v živote, a niekedy veľa smútku a na to už veľmi nerada myslievam..:)) nebolo vždy tak ako je teraz, začiatky nás potrápili a poriadne. :)
    publikované: 22.08.2008 20:37:49 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  36. Diuška, už sa ozval, :)
    díky aj Tebe krásny večer.. :)
    publikované: 22.08.2008 20:40:22 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014