zara

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Žltý lupienok..

rozchody bývajú zvláštne...

Mäkký lupeň pristál na jej dlani. Ruža darovaná z čistej ľútosti. Ľútosti od muža, ktorého milovala. Bola smutná a nechcela sa už vrátiť späť. Stála na kraji jazera na ktorom sa odrážali slnečné lúče. Poslal je svadobné oznámenie, nepovedal nič. Len poslal obálku s tým, že sa žení. V obálke schovaná žltá ruža. Bolelo to, bolel ten okamih, nevedela čo s tým. Rozplakala sa, jej slzy solili jazero. Slnko sa pokúšalo usušiť ten plač, pálilo líca a soľ na nich dráždila pokožku. Mladučká, opustená, uplakaná a smutná. Zlomil jej srdce. Bol jej prvý muž, prvý v živote, ktorému dovolila dotknúť sa jej duše, dotknúť sa srdca a vojsť do neho. Možno ho vpustila príliš skoro do vnútra, bez rozmýšľania sa otvorila a myslela si, že je to navždy. Koľkokrát sa pýtala sama seba, či je správne takto ľúbiť, nevedela si odpovedať. Žila, užívala si lásku, nádhernú, čistú a veľmi intenzívnu. Bol muzikant, hral prekrásne piesne na gitare, spieval a vždy sa potmehúdsky usmieval na ňu, keď sedela vedľa neho a klopkala si nohou do rytmu. Vlado, muž, ktorý nikdy nepoznal život v rodine, pochádzal z detského domova, a z veľmi početnej rodiny, mama sa nevládala o nich starať a tak ich štát odložil do decáku, príbeh ako z knihy. Vedeli kto je mama, vedeli kde je mama a predsa nemohli žiť s ňou. Všetko to prežil a za mamou chodieval a pomáhal jej tak často ako to len šlo. Jana vedela, že si veľa vytrpel, vedela, že je nežný, citlivý a lásku rozdáva strašne rád. V hudbe, v piesňach sa dokázal otvoriť svetu. Jej sa vždy páčili muži s takým nie celkom normálnym životom. Milovala ho, tak veľmi sa zaľúbila, že bola ochotná ísť s ním aj na kraj sveta. Všetci ju varovali, že je záletník, že na každom koncerte má inú, neverila nikomu len Vladovi. Pol roka prežívala tak intenzívny vzťah, tak nádherné milovanie a tak úžasný život, že bola presvedčená o tom, že ju nikdy neopustí. A teraz stojí na brehu jazera, kde jej spieval piesne ako ju miluje, a drví v dlani lupienok žltej ruže, zabalenej v svadobnom oznámení, kde sa píše, že Vlado sa žení. Chcela pomstu, chcela ho päsťami búchať do srdca, chcela mu ublížiť tak ako on jej. Slzy stekali a pomsta odtekala spolu s nimi. Zdvihla hlavu a rozhodla sa. V ten deň čo bol napísaný v liste ako svadobný, kúpila kyticu žltých ruží a išla na matriku zablahoželať Vladovi a jeho nastávajúcej krásny spoločný život. Potriasla mu rukou, jej podala kyticu a hrdo odkráčala hľadať svoju lásku, táto nebola tá pravá, zlepila si zlomené srdce a už tak ľahko do neho nevpustila žiadneho muža. Zlepené srdce je opatrnejšie, bojí sa, že rana sa znova objaví.  


príbeh... | stály odkaz

Komentáre

  1. zara,
    krásne napísané, o to ťažšie sa to realizuje :-). Ja som vo fáze zliepavania, ale asi mám špatné lepidlo :-))). Tiež mám hlavu plnú myšlienok ako ublížiť, alebo aspoň byť v blízkosti, keby sa niečo také udialo, aby som si to mohol vychutnať... (dúfam, že sa nič nestane :-)) Držím palce pri hľadaní...
    publikované: 26.01.2009 20:15:10 | autor: Maťo (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ojoj, tých nepravých bolo....
    vlastne nepravé, to sú ľavé....tak
    publikované: 26.01.2009 20:31:01 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Z-a-r-a
    No, teda skladm Ti poklonu. Exelentne napísané, fakt. Veľmi sa mi to páčilo.
    publikované: 26.01.2009 20:45:23 | autor: vrabciak (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Maťko, hmm
    čo povedať, lepidlo niekedy drží, niekedy nie, ale skúsiť treba, mám tú skúsenosť, že to ide, palčeky držím ja Tebe, moje hľadanie už dávno skončilo, našla som.... :-))
    pomsta nič nerieši.. nič, viem, že človek má chuť vrátiť čo dostane, ale to nepomôže, bolí to potom ešte viac..ak miluješ, praješ tomu koho miluješ šťastie a lásku, ak sa chceš pomstiť, hmm, tak je to už nenávisť, a to je veľmi silné slovo, nie to ešte pocit, cit..drž sa..
    publikované: 26.01.2009 21:19:58 | autor: zara (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Matahari, presne tak ľavé...
    tých bolo.. :-)) ale aj tie niekedy boli chvíľu pravé.. :-)) a jaj dávno to bolo..:-))
    publikované: 26.01.2009 21:21:47 | autor: zara (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Vrabčiak, hmm, díky za poklonu
    si milá, ..ďakujem, som rada, že sa Ti páčilo..
    publikované: 26.01.2009 21:28:26 | autor: zara (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. mmmm
    smutný príbeh, pekne napísaný...snáď mala po druhýkrát väčšie šťastie...ktovie, ako sa zatváril po obrade..prečo niektorí muži klamú? naozaj bol taký citlivý? alebo bol potom jeho život klamstvom? aj svadba...láska...
    publikované: 26.01.2009 21:34:10 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Diuška, mala, je šťastná a spokojná, žije skvelý
    život a má lásku, on klamal, bol to taký umelec, kam vietor tam plášť, ona bola mladučká a dôverčivá, pohral sa s ňou, myslím, že citlivý bol, nechcel ublížiť, len sa mu podarilo nájsť babu, čo ho priviazala k sebe a otehotnela, škoda ho, prestal hrať, prestal skladať piesne, musel sa starať o rodinu, a stará sa stále.. a po obrade? bolo to zaujímavé, sánky dole oči vypúlené a slová neprichádzali, ona cítila oslobodenie..... naučil ju jedno,že láska sa má citiť v dvoch srdiečkach a nie len spievať o nej, ale aj cítiť.. vtedy to určite bolelo, teraz a to viem, už sa len nad tým usmieva..:-)
    publikované: 26.01.2009 21:47:40 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  9. Zara,
    teším sa, že si našla to pravé "orechové" :-)). Ja som momentálne vo fáze - chvíľu po nej bláznim, a o chvíľu ma prepadne neskutočná nenávisť (až preklínam).. skoro ako schýza .-)).. ale vraj čas všetko vylieči... no dlho mu to trvá (je ako naše zdravotníctvo). Budem to musieť nejako prekusnúť... našťastie sú po ruke aj kamaráti :-)))
    (len mi nejde do hlavy, prečo si to vždy ods*rú tí dobrí, či ženy alebo muži, keď my by sme sa chceli rozdať, narazíme vždy na niekoho, kto nás sklame, odkopne, využije... máme to snáď na čele napísané????)

    Dionea - nielen niektorí muži klamú :-(((
    publikované: 26.01.2009 21:51:03 | autor: Maťo (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Maťko, no vieš ono také
    mlyny melú pomaly ale isto, takže na každého sa dostane, prečo si to odskáču väčšinou dobrí? No tak to neviem, pretože otvoria srdce? Pretože uveria skôr? Pretože sú vnímavejší alebo citlivejší? Asi preto, že nevedia tak rýchlo zo seba striasť bolesť, pretože sa trápia a nechajú tých zlých nech sa s nimi hrajú a ubližujú im, čo tak postaviť sa proti tomu, vykročiť ako Jana v príbehu, nenechať si šliapať po duši, bolí to, ale dá sa to... potom aj tá bolesť je znesiteľnejšia, kamarátovje treba, to je fajn že ich máš, len sa už asi netreba obzerať za tým čo bolo, a pozerať dopredu na to čo bude... a máš pravdu aj ženy klamú vo vzťahoch tak ako muži je to tak pol na pol....
    publikované: 26.01.2009 21:59:21 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  11. Hmm...
    Aj ja lepím, ale nedrží to. Možno bolo treba lepené plochy lepšie očistiť, alebo už je lepidlo staré, vypáchnuté... Neviem.
    Ten príbeh je pekne napísaný, je taký 'skutočný'. :(
    publikované: 26.01.2009 21:59:54 | autor: plpko (e-mail, web, autorizovaný)
  12. Ahoj plpko, je skutočný..
    no veru dobré je očistiť, to by asi lepšie držalo.. ešte nie je neskoro, nikdy nie je neskoro.. tak skús očistiť a zlepiť znova, ono raz predsa musí chytiť..
    publikované: 26.01.2009 22:02:39 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  13. Maťko :)
    pravdu máš, nielen muži, ale aj ženy, síce žiadnu takú nepoznám, ale určite je ich aspoň toľko, koľko mužov...a je mi ľúto, ak sa to týka aj teba...poznám veľa fajn chalanov (skvelých!!) a samotnú ma bolí srdiečko, keď čítam, ako sa pre ženy trápia...ako túžia po láske...možno to niektoré ženy (alebo muži) nerobia zámerne...hm
    publikované: 26.01.2009 22:05:29 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  14. zaruš :)
    tak to som rada, že našla svoje šťastie a už sa usmieva :)
    publikované: 26.01.2009 22:06:52 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  15. Zara, Dionea,
    vďaka za tie nádherné, povzbudivé slová :-))) dnes sa asi bude príjemne zaspávať :-))). Ď. (rád čítam vaše príspevky, a k tomu vaše komentáre... skrýva sa v nich toľko citu, skúseností, umu, pochopenia a povzbudenia...jednoducho úžasné... :-)))
    publikované: 26.01.2009 22:16:52 | autor: Maťo (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Maťko, to ma teší,
    prajem dobrú noc a ďakujem.. :-))
    publikované: 26.01.2009 22:23:48 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  17. jeeej dík Maťko :)
    ja len dodám, že držím palce, aby si našiel to, čo hľadáš

    a prajem sladké sny všetkým :)
    publikované: 26.01.2009 22:28:35 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  18. Diuška aj Tebe
    aj chrobuľkovi a manželovi.. :-)) dobrú noc..
    publikované: 26.01.2009 22:34:40 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  19. .
    Človek, najmä mladučký a naivný, niekedy potrebuje facku od života, aby tie ďalšie sklamania tak neboleli, aby sa naučil byť opatrnejším...
    publikované: 26.01.2009 23:35:27 | autor: Lesmiria (e-mail, web, autorizovaný)
  20. Lesmira,
    ja napríklad zrovna nie som mladučký, (ale možno som naivný :-)) a každé sklamanie dosť bolí (a tých faciek už bolo zopár :-(...)

    Dámy, dobrú noc :-))
    publikované: 27.01.2009 00:01:51 | autor: Maťo (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Zara...
    tu jasne vidno, že všetko zlé je na niečo dobré. To oznámenie prehodilo výhybku v živote na inú trať, ktorá sa časom ukázala ako cesta slnečnou lúkou... (-:
    ...teda aspoň to tak býva... ((-:
    publikované: 27.01.2009 00:28:06 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  22. Krásne ránko prajem, Lesmiria
    ano takú facku dostať je z pohľadu už dnešného dobré, v ten moment to bol úder poriadny, ale taký je život, prináša všelijaké situácie... toto bola rana ktorá sa hojila sama, a to, že sa podarilo ju zahojiť to bol ten úspech..
    publikované: 27.01.2009 08:26:31 | autor: zara (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. Lasky, a vtedy sa začla ten
    ozajstný život, bez maľovania si obrázkov a lietania vo vesmíre, trochu reality sa dostalo do snov, a o to ľahšie sa potom dá vyrovnať s boľačkami čo život prináša..... :-))
    no ano, sem tam sa zadarí aj takýro kúsok šťastia.. :-))
    publikované: 27.01.2009 08:28:34 | autor: zara (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. zarka
    keby nám bolo dané vidieť do sŕdc druhých oveľa ľahšie by sa nám žilo . čím ľudstvo rýchlejšie napreduje do sveta pretvárky , tým ťažšie sa odhaľuje pravá tvár začiatku konca .
    publikované: 01.02.2009 12:42:10 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  25. Topas, ach jaj pravda, tak je..
    nuž a v mladosti je to ľahšie prekonateľné...
    publikované: 01.02.2009 13:06:33 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014