zara

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Jedz, modli sa a miluj.... film ktorý sa oplatí vidieť

tak trošku môj pohľad
 

Tak sme si včera opäť zašli do kina. Po dlhej dobe ale zišli sme sa blogové a aj neblogové priateľky , dovolím si to povedať s pokojom v duši, že priateľky , pred kinom v kaviarničke. Kávička a pár slov o každej . Ako sa nám darí a nedarí, ako sa cítime a čo všetko sme prežili za tých pár mesiacov. Je pravda, že sa stretávame s niektorými viac menej pravidelne a niektoré prídu keď majú trošku voľného času.

Padlo nekonečne veľa slov, ako keď sa zíde sedem skvelých žienok.

     Krátka správa o nás,  máme sa fajn, na túto dobu to znie dosť zvláštne, ale zistili sme všetky, že to blogovanie nám dalo nielen pocit rozletu a vypísania sa z tajných a aj netajných myšlienok, ale aj súznenie duší. Prekvapuje ma stále ako sa dokážeme bezprostredne porozprávať, akoby sme sa poznali už roky rokúce.

    Film bol podľa môjho názoru excelentne dobre urobený. Julia Roberts je herečka par excellence, o tom niet pochýb. Zahrala si obyčajnú žienku, ktorá potrebuje nájsť samú seba. Po skrachovanom manželstve a neúplnom ubíjajúcom novom vzťahu s mladým a krásnym hercom zistila, že to nie je to čo chce, čo by ju naplnilo. Zistila, že potrebuje aby bola takou akou sa narodila a nehrala podľa pravidiel iných, aby si utvorila svoje vlastné životné priority. ( Však snežka? Toto sa hodí tak trošku k Tebe ). Vybrala sa po skrachovanom manželstve v ktorom sa cítila ako väzeň na cestu do sveta. Prvá jej zastávka bola v Ríme. (Úžasné mesto, mala som to šťastie, že som si ho v lete pozrela.) Keďže sa film volá  „ Jedz, modli sa a miluj,“ je jasné, že v Ríme sa jedlo. Jedlo a učilo po taliansky. Bolo tam niekoľko neuveriteľne krásnych životných, bežných fráz a činností a hlavne poznaní, ktorými prechádza každá žienka. Takže ženy, pokojne jedzte, veta ktorú Julia povedala svojej priateľke pri obrovskej neapolskej pizze: „ Spýtam sa, keď si sa vyzliekla do naha pred mužom, utiekol niektorí, pretože máš na brušku muffinku ( nazývali tak pás ktorý nemá 60 cm ), alebo Ťa poslal preč? Neutiekol, pretože mal pred sebou nahú ženu, a jemu vtedy nejaké to kilo navyše neprekáža a nevšíma si to.“ ( samozrejme nie je to celkom presné ale podstata je presná.)Toto bol pre mňa ako balzam na dušu. Po pár dňoch v Ríme keď nám vo filme ukázali ako si Taliani vedia užívať dobré jedlo, zábavu a pokoj a hlavne tú ich bezprostrednú siestu sa hlavná hrdinka vybrala do Indie. Je znovu jasné, že v Indii sa pustila do očisty duše a odpusteniu tej svojej vlastnej dušičke. Pár priateľov a smutné príbehy, ktoré nútia ľudí začínať deň dlhou meditáciou jej otvorili svet duchovna. Spoznala osudy ľudí a zmierila sa s tým svojím. Prežila tam niekoľko mesiacov a odchádzala s úsmevom na tvári. Posledná časť „ miluj“ sa odohrala na ostrove Bali, úžasná príroda a tiež pár krásnych a čistých ľudí s jednoduchosťou žitia a bitia. Spoznala lásku a zistila po učení staručkého šamana, čo vlastne je život. Jeho rada: „ Ráno začni modlením dopoludnia poriadne jedz a užívaj si a večer sa usmievaj, nie však tvárou ale pečeňou.“  V jednej vete je ako si užívať jedlo, modlenie a milovanie. Myslím, že tento film sa oplatí vidieť, vedela by som ho opísať takmer celý, aj keď sme sa tam sem tam medzi sebou bavili.

   Myslím, a dovolím si tvrdiť, že sme každá v ňom našli ten svoj kúsok vlastného života a svojej túžby a toho všetkého čo sme si nenačreli a mohli sme a toho všetkého čo sme si načreli a nemuseli sme. Takže dievčatá vďaka Mataharinke za výber, skvelý bol, vďaka Vrabčekovi, že poskytla úsmev a prišla sa s nami trochu porozprávať, vďaka snežke, že aj napriek jej boľačkám vydržala v kine a dopozerala do konca, vďaka Lulle a jej kamoške, že som mala možnosť počuť ich štebotavý smiech a tuším aj pár slzičiek pri scénach, ktoré si určite bežte do kina pozrieť. Esence, Tebe vďaka, že si prišla aspoň na tých pár minút a Tvoj slniečkový a spokojný úsmev nás pekne do toho kina vyzbrojil. Stojí ten film za čas, ktorý aj tak nikdy nedobehneme. Pekný deň a šup do kina priatelia. 


kinonástenka, oznam, pozvanie.. | stály odkaz

Komentáre

  1. publikované: 26.10.2010 09:12:33 | autor: :-) (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. milý úsmevček
    aj ja posielam :-)
    publikované: 26.10.2010 09:15:05 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  3. :))
    a vdaka Tebe za tento clanocek :))
    publikované: 26.10.2010 09:20:21 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Lulla, trošku som užitočne strávila
    pracovné ráno..:-))
    publikované: 26.10.2010 09:25:01 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  5. práve robím francúzske zemiaky
    takže jedlo čo nevidieť bude, modliť sa nezvyknem modliť pokiaľ nie som na živote ohrozený, tak dobrú chuť :)
    publikované: 26.10.2010 10:38:33 | autor: believer (e-mail, web, autorizovaný)
  6. az sem citit
    tu atmosferu co ste zazili... ako rada by som zas bola s vami. verim, ze aj to bude ;) zara, vdaka za prekrasny blog :)
    publikované: 26.10.2010 10:42:18 | autor: kordelia (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Belívko, nalož mi na tanierik
    a uhorku k nim prosím, prídem :-)))
    publikované: 26.10.2010 10:48:29 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Korinka milá, tak daj vedieť kedy
    môžeš prísť a dáme si stretko :-))
    publikované: 26.10.2010 10:49:02 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  9. Zara
    za 30 minút si priprav tanier, uhorky donesiem, nakladané prcky 5 cm :)
    publikované: 26.10.2010 10:49:56 | autor: believer (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Super, ej aj by som si dala
    ale lietadlo nemám :-)))
    publikované: 26.10.2010 10:50:42 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  11. Zarenka
    ako pekne si to napísala a ešte dobre, že si nepráskla, kto tie slzy pustil, bo by som sa hanbila...., ale ešte k tomu kinu: vo filme sme sa dozvedeli svätú pravdu, čo spôsobuje bolesť kolien - nedostatok sexu - vysychajú chrupavky.... a zápal močového mechúra - nedostatok milovania.... no, keď to dáme dokopy, je jasné, že bez krásneho milovania sa z nás stanú krívajúce a cikajúce monštrá!!! tak baby a hor sa do teho!!!
    publikované: 26.10.2010 11:11:46 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  12. Mataharinka, Tvoj dodatok je úplný
    nechala som Ti priestor, bo som ja tušila, že toto dáš Ty :-)) a k tým boľačkám pridávam ešte aj jednu veľkú na zlomenom srdiečku a ešte druhú veľkú, že duša si nemá možnosť zalietať s tou druhou spriaznenou, skrátka milovanie je liek na všetko aj na fyzično ( sakra neviem aké y/i )aj na duchovno :-)))
    publikované: 26.10.2010 11:17:37 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  13. napíšne "telesno"
    a i/y je vyriešené.... ozaj a čo pečeň??? veď sme zabudli, že usmievať sa treba aj pečeňou!!! a kto tým našim rečiam už teraz vôbec nerozumie, jednoduché riešenie: šup do kina!
    publikované: 26.10.2010 11:21:37 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  14. Mataharinka, pečeň som spomenula
    na tú sa zabudnúť nedá... :-))) a veru treba to vidieť, takto sa to ťažko vraví :-)
    publikované: 26.10.2010 11:26:10 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  15. Zaruška!
    Peknučko si to opísala. Úplne reálne. Mohli si to všetcis nami zažiť. Krásne. Ďakujem Vám kočky za pekný večer. Je mi s Vami fajn.
    publikované: 26.10.2010 11:44:01 | autor: vrabciak (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Vrabček, :-))
    to ma teší, že Ti je s nami fajne, tak sem tam daj vedieť kedy máš čas a zájdeme spolu niekam popretriasať všetky svetové problémy, ktoré síce nevyriešime ale budeme na to neriešenie viaceré :-)))
    publikované: 26.10.2010 11:56:06 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  17. Ahoj Zara:)
    zase skvelý článok, ty asi by si dokázala človeka nahovoriť na všetko:)) veľmi dobre sa to čítalo :)
    Asi každý z nás má obdobie keď má pocit, že sa musí nájsť.
    Niekedy aj ja tak vidím, že som sa niekde stratila, ale už to neriešim, som aká som a nech si objavia vo mne to čo potrebujú tí ktorí sú v mojej blízkosti :)

    publikované: 26.10.2010 16:02:21 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Ahoj Iris, no s tým nahováraním
    to pozor, lebo skúsim presviedčať aby si prišla na stretko s nami a to budem potom otravná :-)))
    ale aj tak, rada by som Ťa videla a pokecala s Tebou. S tým že to stratenie sa neriešiš to je úplne super, to nech riešia tí čo Ťa hľadajú, tak sa mi to páči :-))
    krásny večer
    publikované: 26.10.2010 18:48:28 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  19. Jooj Zaruš:))
    keby ste neboli tak ďaleko tak možno, inak som taká domáca puťka,
    ani tu nechodím nikde, kamarátky sa už niekedy zlostia :))
    Pekný večer aj tebe, drž sa a ostaň stále taká veselá, dobrú noc a krásne sny ;-)
    publikované: 26.10.2010 20:06:01 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Iris, ale no toto kamarátky nehodno
    zanedbávať, tak nech sa Ti zadarí aspoň s nimi, ja som rada, že aspoň takto si tu poklebetíme :-)) dobrú a posnívam, a ak si vysnívam čosi aj napíšem tuším sa mi nejako perko zapaľuje :-)))
    publikované: 26.10.2010 20:19:13 | autor: zara (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. :-)
    fillm bol fajn, teda zatiaľ sme sa sekli vo výbere dvakrát a vždy som to vyberala ja, darmo mám talent na " úžasné " filmy. Toto tu bolo naozaj moc dlhé, ale...Zara má pravdu a každý si tam môže niečo pre seba vybrať. Ja len tri veci :-) Taliani sú fakt úžasná skupina ľudí, živelní, komunikujúci, bezprostrední, zakladajúci si na rodine a nerobia si z ničoho ťažkú hlavu...slávnostná večera na stole a chýba moriak, ktorý má byť hlavným jedlom...nevadí, nebude na večeru, bol na raňajky...k tomu modleniu a spoznávaniu sa...človek musí chcieť sa spoznať, odhodiť zábrany a strach byť sám sebou...no a Bali? Napadá ma milovanie ale aj iná veta...ty si tá podstatná...ty musíš byť šťastná...ostatní budú potom šťastní tiež...
    publikované: 27.10.2010 08:22:06 | autor: snezka (e-mail, web, autorizovaný)
  22. snežka, dobrú vetu si dala, nie je to len veta
    je to životná skúsenosť, na ktorú musíme dozrieť, škoda len, že to dozrievanie trvá tak dho... ďaľší film vyberáš opäť Ty, tak sa snaž dievča :-)))
    publikované: 27.10.2010 09:50:14 | autor: zara (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. tak mi treba...
    mohla som byť o niečo bohatšia, múdrejšia.. ale takto som iba o máličko poučenejšia, že kino s Vami baby je urkite lepší oddych,ako bol ten môj:) Ale duchom som bola tam.. :)))
    publikované: 27.10.2010 12:56:45 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014